Kuka on Arttu?

Moikka!

Mä olen Arttu Kortelainen, 19-vuotias lukiolainen Kouvolasta. Teen laidasta laitaan video- ja valokuvaustöitä ympäri Suomea. Haluan jatkuvasti kehittää omaa osaamistani ja oppia uutta. Teen projekteja yksin sekä muiden ammattilaisten kanssa, olen tehnyt esimerkiksi paljon projekteja yhdessä valokuvaaja Roope Partasen kanssa.

Toimin oman yritykseni lisäksi tuottajana, kuvaajana ja livestriimiohjaajana tuotantoyhtiö Same-eYes:ssa sekä videokuvaajana Suora Broadcast:n SM-liiga televisiotuotannoissa.

Arttu Kortelainen

Mutta mistä kaikki on lähtenyt liikkeelle?

Aloitin video- ja valokuvaus harrastuksen vuonna 2015. Valokuvassa kuvankaappaus vuoden 2015 sketsistä.

Neljännellä luokalla sain ensimmäistä kertaa järjestelmäkameran käteen ja kiinnostuin valo- sekä videokuvauksesta. Aloin kuvaamaan videoita ja valokuvia, puhtaasta hauskanpidosta. Halusin oppia koko ajan uutta ja kehittyä. Kuvaamisen ja editoinnin jälkeen näytin videot perheelle ja kavereille, mutta en (onneksi) julkaissut niitä missään. Kuvasin muun muassa sketsejä ja videoita, joissa testailin editointiohjelman ominaisuuksia.

Vuonna 2019 aloitin aktiivisesti toiminnan Kymintehtaan koulun uutisryhmässä. Valokuvassa ohjaan uutisryhmä suoraa uutislähetystä.

Yläasteelle mennessä kävi huima sattuma. Lähimmässä yläkoulussa oli Suomen ainut uutisryhmä. Kymintehtaan koulun uutisryhmässä on ammattimainen livestriimaus-, video- ja valokuvauskalusto. Aktiivisen ryhmän ansiosta striimasimme lukuvuoden aikana 15 livestriimilähetystä tai muuta projektia. Opin uutisryhmässä mm. monikameraohjausta, kuvaamista ja editointia sekä esiintymistä ja ryhmänohjaamista. Uutisryhmässä opitut taidot antoivat valmiuden hypätä työelämään tekemään projekteja asiakkaille.

Vuonna 2020 pääsin töihin tuotantoyhtiö Same-eYes:iin. Valokuvassa kuvaan MTV3:n komediaklubi televisio ohjelmaa, jonka Same-eYes toteutti.

Kahdeksannella luokalla pääsin keikkatöihin tuotantoyhtiö Same-eYes:lle. Korona-ajan takia livestriimien kysyntä räjähti ja toteutimme kaikenlaisia livestriimejä jumalanpalveluksista rokkikeikkoihin. Nykyään toimin mm. tuottajana ja livestriimiohjaajana. Tuottajana voin tehdä tarjouksia myös Same-eYes:n palveluista.

Vuonna 2021 perustin toiminimen ja aloitin tarjoamaan video- ja valokuvaus palveluita oman yrityksen kautta. Valokuvassa kuvaan gimbal kuvausjärjestelmällä videota.

Lukion alussa perustin oman yrityksen, jolla olen tarjonnut video- ja valokuvauspalveluita. Olemme toteuttaneet paljon projekteja yhdessä valokuvaaja Roope Partasen kanssa. Jatkossa haluan kehittää laajasti omaa osaamistani, joten teen projekteja laidasta laitaan.

Vuonna 2022 totetutin yhdessä upeiden yhteistyökumppaneiden kanssa Artun työelämätaidot -videosarja. Valokuva on sarjan studio kuvauksista.

Vuonna 2022 toteutin kuusiosaisen Artun työelämätaidot -videosarjan yhdessä huikean tiimin ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Videosarja opettaa työelämä- ja yrittäjyystaitoja erityisesti peruskoululaisille ja toisen asteen opiskelijoille. Videosarjassa esitellään yrittämisessä ja työelämässä tarvittavia taitoja, tietoa ja esimerkkejä lyhyissä ja informatiivisissa videoissa. Aiheita ovat työelämätaidot, johtaminen, yrittäjyys, nuorten yrittäjyys ja nuorten tulevaisuuden tavoitteet. Lue lisää projektista täältä ja katso videot!

2023 Cmore Liiga Suora Brodcast videokuvajaa televisiolähetys urheilulähetys Videokuvaus Valokuvaus Ilmakuvaus Arttu Kortelainen KooKoo

Pääsin mukaan kuvausryhmään kuvaamaan Kookoon kotiotteluita Mtv:n televisiolähetyksiin. Lähetykset toteuttaa Suora Broadcast.